Våre vakre fjorder

At våre vakre fjorder tiltrekker seg mange turister er det ingen tvil om. Vår unike vakre natur får mange til å ta turen hit. Og vakkert er det uten tvil, for vi har en unik kombinasjon av fjorder, fjell og daler i Norge. Det er noe som turistene virkelig setter pris på å nyte på lik linje som oss selv. Det som er mest populært er cruise skip som tar en langt inn i de fleste av fjordene, men mange foretrekker også og komme seg opp i fjellene rundt og nyte utsikten derifra.

Varangerfjorden

I Finnmark ligger Varangerfjorden, den strekker seg 95 kilometer innover landet og ender opp i Varangerbotn. Varangerfjorden er Norges østligste fjord som ligger ved Grense Jakobselv helt i sør. Langs fjorden er det mange gamle sjøbuer som man har holdt vedlike, de har blitt en del av kulturminnet her i landet og er ett populært sted for turistene og besøke. Det går mange fjordarmer i fra Varangerfjorden, over 20 stykker går innover i fra fjorden. Varangerfjorden er godt kjent for sitt gode rekefiske, flotte padleturer og en flott natur.

Romsdalsfjorden

Romsdalsfjorden ligger i Møre og Romsdal, den strekker seg 94 kilometer innover i landet og er på det dypeste over 500 meter dyp. Helt innerst i fjorden ligger det lille stedet Isfjorden rundt elven Isa som da munner ut i fjorden. Også denne fjorden har mange sidefjorder, Tresfjord, Moldefjorden, Fannefjorden, Langfjorden, Eresfjorden og Isfjorden er noen av dem.

Romsdalsfjorden

Fjorden blir betegnet som en av de reneste og mest fiskerike fjordene vi har i Norge. Dette har medført til at mange har lagt til rette for turismen rundt i området ved fjorden. Det er en god del overnattings tilbud og mange aktiviteter som er tilrettelagt rundt fjorden. Fiske er jo det store her med 68 arter som er så langt funnet inne i fjorden. Men med utrolig mange kilometer med strandlinje har det også blitt ett veldig populært sted for strandløvene som elsker å ligge og slappe av her. Det er lagt godt til rette for båtliv i fjorden, samt kano og kajakk. Det arrangeres turer fjorden rundt om det kan friste med 123 kilometer til fots. Det har også blitt observert Grindhval i fjorden, ett flott skue om man er heldig.

Boknafjorden

I Rogaland ligger Boknafjorden, den er også 94 kilometer lang og ender opp inne i Hylsfjorden og Hylen. Det er godt over 30 sidefjorder til Boknafjorden, så er det mye vakker natur og flotte turmuligheter. Galleri Hagalid ligger høyt over sidefjorden Jøsenfjorden, her har man en kjempeflott utsikt og kan sitte og nyte den i kafeen på stedet. Det er Norsk kunst og kunstverk som blir utstilt her. Skomakarnibbå er også verdt ett besøk, her får man en utrolig flott utsikt om man kommer seg opp på toppen som er 700 meter over fjorden. Preikestolen er også ett godt kjent landemerke som ligger i området, den finner man inn i sidefjorden Lysefjorden. Selve platået ligger litt over 600 meter over fjorden og gir en fantastisk utsikt i alle retninger.

 

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif