Turen går videre

Det å få oppleve Norske fjorder er ønsket til mange. Det gjelder både Nordmenn og blant mange andre nasjonaliteter. Det mest brukte blant turistene er cruise skip som drar innover noen av de mange fjordene vi har. På en slik tur så får de en uforglemmelig opplevelse. Det er det ingen tvil om, for våre fjorder er unike og har en utrolig vakker natur rundt det hele. Men om man vil oppleve dette og områdene rundt fjordene nærmere lønner det seg og ta landeveien fatt.

Ålesund

Ålesund

Når man er i Ålesund bør man få med seg litt av hva stedet har og tilby av attraksjoner. Atlanterhavsparken er ett flott sted og tilbringe en god del tid på, den ble åpnet av kongeparet i slutten av 1990 tallet og her kan man får opplevd de forskjellige fiskene i området. Anlegget er Nord Europas største saltvanns akvariet som også inneholder oterbasseng, selbasseng, pingvin og steinkobber anlegg. Utkikks steder som Aksla, Hessa og Sukkertoppen gir ett flott bilde av byen og fjordene i området rundt. Ferden videre sydover kan tas flere veier, men uansett må man ta minst en ferje avhengig av ruten man velger.

Om man velger å legge turen innom Volda så holder det med en ferje i fra Solavågen over til Festøya. Så følger man fjorden vestover med mye flott natur underveis. I området rundt Volda finner man fyrmuseet, Årsetøy samlinga som er ett museum over områdets kultur og næringsliv, Volda bygdetun, Haualeitet med mange gamle bygninger og Sivert Aarflot museet. Ferden går videre forbi Fyrde og over til Grodås som ligger i nordenden av Hornindalsvatnet. Videre over til Faleide og følger så Innvikfjorden frem til Lote. Her er det igjen ferje over fjorden før ferden går videre gjennom dalen ved Ålfotbreen, en virkelig flott tur gjennom naturen dette. Når man kommer ned til Storebru kan man ta seg en tur innom Florø som ligger helt ute ved kysten ved Sunnfjorden eller velge veien videre sørover mot Naustdal og Førde. Førde har flere attraksjoner man kan ta en tur innom på ferden, ett lite avbrekk i fra bilkjøringen er nok bra. Hafstadfjellet, Jøstra som innbyr til fiske, Huldefossen, Haukedalsvatnet er flotte områder i området. Ellers finner du Førde, Holsen og Haukedalen kirker her som alle er i fra slutten av 1800 tallet. Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Prestebøen Kunstmuseum, Sunnfjord Museum, Statuer som Laksen og Oddvar Torsheim samt Galleri G i nærheten av byen. Ferden videre sydover gir igjen flere veivalg, det er avhengig av tid du har til rådighet og hvor mye du vil oppleve på turen.

Når man kommer ned til Sognefjorden kan man følge denne innover i landet og få deg en solid tur rundt fjorden og fjellene rundt. Mange severdigheter har man også langs denne ruten så man trenger god tid om man velger denne veien.

Vestover bringer deg til Lavik hvor det igjen er ferje over fjorden til Ytre Oppedal. Turen videre ned mot Bergen gir igjen en flott naturopplevelse med veksling mellom fjorder og fjell. En tur man virkelig kan nyte dette vakre landet.

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif