På tur

Det og ta seg en tur rundt omkring og inn i våre vakre fjorder er det mange som gjør. Turister i fra mange land finner turen hit for å oppleve denne flotte naturen. De fleste tar nok turen innover i fjordene med cruise skip men en del har begynt å benytte seg av buss turer og noen velger og kjøre selv med bilen. Man får da en mye bedre opplevelse av fjellet og fjordene om man velger landeveien

Landeveien

Landeveien

Det er mange forskjellige ruter man kan ta for og oppleve Norske fjorder og områdene rundt disse. Ett alternativ er og få med seg flest mulig steder på turen som i fra Kristiansund til Kristiansand, denne turen tar over to uker om man vil ha med seg det meste. Men det spiller vel egentlig ingen rolle om man har ferie og skal nyte dagene uten å måtte stresse rundt. I Kristiansund har man mange muligheter til og få med seg fjordene rundt byen, selve byen ligger på fire øyer omgitt av Trondheimsleia og Bremsnesfjorden. Med båt herifra er det lett og komme seg inn i fjorder som Kvernesfjorden, Tingvollfjorden og inn til Surnadalsøra. En flott tur gjennom disse fjordene blir det garantert. Om man legger turen innom øya Grip og tar en tur innom Grip Stavkirke får man en tur i historien til området. Kirken stammer i fra slutten av 1400 tallet og er absolutt vert ett besøk. Selv om det har blitt foretatt vedlikehold og noen forbedringer har man beholdt middelalder stilen på bygget. Norsk klippfisk museum finner man også i byen sammen med Brannmuseet, Norsk Myrmuseum og Gamle Kvernes bygdemuseum. Turen går videre mot Ålesund og da benytter man seg av Atlanterhavsvegen, en unik opplevelse den og. Her får man følelsen av å kjøre nesten oppå vannet, det er mange rasteplasser langs denne veien hvor man kan ta ut fiskestanga og prøve lykken. Kanskje middagen blir innhentet her. Om man stopper ved Geitøya kan man ta ett vikingskip ut til fiskeværet Håholmen som er ett gammelt fiskevær, en fin avveksling på turen. For å strekke litt mere på beina kan man på neste stopp ved Farstadsanden og spasere ut kyststien til Nordneset. Fortsatt langs Atlanterhavsveien ligger også fiskeværet Bud hvor man kan få seg en fin fiskemiddag på brygga. På veien videre mot Molde passeres Malmefjorden før man kommer frem til Fannefjorden. Vel fremme i Molde har man igjen flere muligheter, en tur opp til Varden for og nyte utsikten utover byen, en tur til Romsdalsmuseet, Glomstua, Romsdalseggen og Raumabanen er også attraksjoner i området.

Ferden videre til Åndalsnes og til Trollveggen i Rauma byr også på mange opplevelser og flott natur underveis. Turen går videre gjennom Trollstigen og ferja over Geirangerfjorden for og så ta en ferje til Magerholmen som ligger ikke så langt unna Ålesund. Når man så er inne i byen har man igjen flere alternativer til forskjellige attraksjoner. Det er jo litt avhengig av sine egne interesser, men muligheter som passer de fleste har man jo her. Ferden går videre ved en senere anledning.

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif