På sykkelen

For å virkelig kunne nyte fjorder, fjell og dalene rundt omkring er det å bruke beina eller ta sykkelen ut på tur noe av det beste man kan gjøre. Det er mange utrolig flotte områder som er lagt til rette for nettopp dette langs vårt lange land. På denne måten kommer man virkelig tett inn på både naturen og dyrelivet som vi har her. Det er selvfølgelig en krevende oppgave og begi seg opp og ned fjell i lengre perioder, men er man forberedt så går det.

Rallarvegen

Det å legge ut på lange sykkelturer krever en god del forberedelser og planlegging. Dagsetapper bør gjøres klar i forkant, hvor langt skal man sykle på en dag. Bruker man telt så er man ikke så avhengig av og komme frem til hytter eller andre overnattingsteder langs veien.

Om man velger å starte i fra Flåm som ligger innerst i Aurlandsfjorden og tar etappen opp til Fagernut Rallar kafe får man seg en flott tur som tar omtrent hele dagen. Men skal man få med seg litt underveis tar man gjerne en overnatting på turen og nyter fjellene på veien oppover. Denne etappen er på nesten 45 kilometer og kan være krevende for de som ikke har syklet så mye over lengre distanser, da er det greit og slå opp teltet og hvile seg over natta. Det første stykket følger man Flåmselvi og forbi Flåm kirke og holder seg på Flåmsdalsvegen. Etter en tid kommer man så frem til Kårdalsfossen Waterfall og her er det verdt og ta en pause for og få med seg denne vakre fossen. Dette er en foss man også kan se om man tar den populære togturen på Flåmsbanen. Den har ett fall på rundt 200 meter og er ett virkelig flott syn spesielt på våren da det kommer mye vann ned i fra fjellet.

Rallarvegen

Ferden går vider frem til Reinungavatnet og forbi Seltuftvatnet og frem til Klevavatn. Rett før du kommer frem til Klevavatn har man igjen ett flott sted og stoppe opp på, det er ved Klevagjelet som er ett flott sted og ta bilder i fra. Så forlater man Sogn og Fjordane og kommer inn i Hordaland ved enden av Klevavatn og følger Grøndalselvi frem til Nedre Grønndalsvatnet. Om man skal dele opp tuer på to dagsettapper er det i nærheten av disse to siste sjøene som er ett passende sted og slå opp teltet på. Man er da litt over halvveis og trenger da muligens en pust i bakken. Passer jo fint med vannene om man gjerne vil ta og se om man kan få fisket opp noe til middagen og. Men vær oppmerksom på og ha fiskekort for gjellende vann.  Neste stedet man passerer er Hallingskeid som også har tog stasjon tilknyttet Bergensbanen. Den eneste veien som går hit er veien man sykler på, Rallarvegen. Det ligger en selvbetjent turisthytte her om man velger en stopp på plassen. Stedet egner seg også godt for turer videre innover i fjellet. Turen går videre gjennom kupert terreng og forbi flere små og store vann før man så ender opp Fagernut Rallar kafe.

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif