Mange utenlandske turister tiltrekkes av fjordene

De kommer i hopetall hvert år, og de kommer fra alle deler av verden. Jeg snakker nå om alle de utenlandske turistene, som hvert år gjester vårt flotte land. Det er ikke noen tvil om at det er naturen de kommer for å se, og de vakre fjordene våre kommer høyt opp på listen deres. Mange kommer med cruiseskip inn fjordarmene, og her snakker vi først og fremst om vestlandsfjordene som Sognefjorden og Hardangerfjorden. Men hva er det de som aldri har besøkt Norge tidligere, egentlig har av spørsmål og forventninger til oss og hva de vil møte når de kommer på ferie? Ikke helt uventet kommer ordet «fjord» opp når man ser på googlesøk, og la oss se litt mer på resten av søkelisten gjort på google tilbake til 2016 – det er altså bare 3 år siden undersøkelsen ble gjort.

Konkrete søk på hva en fjord er

De som stod bak undersøkelsen var Innovasjon Norge og Google, og de sjekket ut hvor mange treff de fikk på «hva er en fjord». Dette gjorde de på bakgrunn av at svært mange turister, søker på nettopp dette. Antall treff var nesten 140.000, noe som viser at det ligger svært mye informasjon ut om dette tema – men på den annen side kan det jo også gjøre turistene litt forvirret.

Dannet av isbreer

Det er nok Wikipedia som blir mest lest, og den gir gode og lettleste faktaopplysninger som mange bruker. Veldig kort fortalt har en fjord blitt dannet gjennom mange istider, hvor isbreer har dannet det flotte og ville landskapet. Typisk for en norsk fjord, er at den er dyp og smal – og med land på tre kanter av seg.

Mange søkeord

Mange søkeord

Jeg skal ikke gjengi hele listen her nå, men andre populære søkeord og tekster er: What to do in Norway, What to do in Oslo, Flåm, Lofoten, Bergen var svært vanlig søk det året undersøkelsen ble gjort. Midnightsun kom også høyt opp på listen over søkeord, og ikke minst hvorfor Norge blir kalt for Midnattssolens land. Google gir faktisk langt over en million treff på nettopp dette spørsmålet, så fjorder og midnattssol er populære søk og lett å finne opplysninger om skal vi tro.

Både utlendinger og nordmenn

Norge er så klart et populært ferieland også for oss nordmenn, og det er på lik linje med de utenlandske turistene – fjellene og fjordene som tiltrekker oss mest. Det er også en klar økning i reiser til polare strøk, hvor nordlyset er et av høydepunktene. På dette feltet er det utlendingene som dominerer, og man ser en vekst hvert eneste år.

Trygghet er viktig

Det at vi har en storslått natur selger vi klart mye på, men det at Norge også blir oppfattet og regnet som et trygt reisemål – er også noe som teller mye. Det er mange land som en del turister stadig velger bort, nettopp på grunn av dette. Frankrike har merket en solid nedgang, etter at de ble rammet av terroraksjoner de siste årene. De merker spesielt en nedgang fra de asiatiske landene, men hos oss har pilene gått andre veien.

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif