Flotte fjorder 2

Områdene rundt de mange fjordene vi har her i landet har en unik flott natur, det tiltrekker seg mange som elsker den vakre naturen.

Det er ikke bare de Norske menneskene som lar seg imponere av denne flotte opplevelsen man får, det har blitt en stor turist industri med folk i fra hele verden som ønsker en bit av dette flotte landskapet. Om man velger et cruise skip eller om man velger og ta turen til fots i disse områdene får man en unik og flott opplevelse.

Folda fjorden

I Trøndelag ligger Folda fjorden som strekker seg litt over 70 kilometer innover i fra øya Jøa og går innover til Kongsmoen. Innerfolda, Gyltfjorden, Fjærangen, Oppløypsfjorden, Kvisten, Korsnesstraumen og Innerfolda er fjordarmer som strekker seg ut i fra Folda fjorden. Ett flott område som egner seg til turer og fiske da det er godt med fisk her.

Tanafjorden

Oppover til Finnmark finner man Tanafjorden, den er rundt 70 kilometer lang og strekker seg innover i fra Omgangsneset og innover til bygda Smalfjord. Også Tanafjorden har flere fjord armer som strekker seg videre innover, det er Skarfjorden, Tyfjorden, Hopsfjorden, Rafjorden, Langfjorden, Gulgofjorden, Vestertana, Tarmfjorden, Smalfjorden, Tana og Leirpollen. Dette området veksler mellom fjell, skog og høyder som egner seg godt til fotturer. Det er en vakker og varierende natur som man virkelig kan nyte på sin vandring igjennom området.

Ranfjorden

I Helgeland ligger Ranfjorden, den strekker seg nesten 70 kilometer innover i fra Dønna og innover til Mo i Rana. Den ytterste delen av fjorden er trang og har bratte fjellsider for og så ble bredere lengre innover. Denne fjorden deler nesten Norge i to, det er bare ett par mil fra innerst i fjorden til Svenske grensen. Her er det også ett variert terreng med fjell, skog og dyrket område. Ett flott område og begi seg ut på tur i.

Bindalsfjorden

Nordland har flere fjorder og en av disse er Bindalsfjorden, den strekker seg omtrent 66 kilometer innover i fra Holm. Fjorden deler seg ett stykke innover, Tosen fortsetter nordøstover mens Sørfjorden går sørvestover. Som vanlig i fjordene har også Bindalsfjorden fjordarmer som strekker seg videre innover. Ursfjorden, Skotnesfjorden, Sørfjorden, Kollbotnet og Simlebotnet. Også dette området egner seg fint til fjellturer til fots, en veldig flott variert natur. Innover i fjorden finner man også Kollstraumen og Simlestraumen som er godt kjent for sitt flotte fiske. Det er absolutt vert turen hit om man liker og fiske for man nesten garanterer mye fisk her.

Bindalsfjorden

UNESCO

Når man tenker på alle de vakre og virkelig naturskjønne fjordene vi har her i landet er jeg nesten litt forundret att det er bare to av dem som har havnet på UNESCO s verdensarv liste. Det er da Geiranger fjorden som logger i Møre og Romsdal og Nærøyfjorden som ligger i Sogn og Fjordane. De ble betegnet som blant de vakreste fjordlandskap som finnes i verden, det er vel neppe noen Nordmenn som er uenig i den beskrivelsen der. Men vi har da mange andre vakre fjord områder som også burde vert på den listen.

 

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif