Flere norske fjorder

Med den lange kyststripen vi har i Norge har vi også mange flotte fjorder. Disse stedene tiltrekker seg turister i store mengder som vil nyte den flotte Norske naturen. Cruise båter ferdes innover i fjordene det meste av året, og småbyene innover i fjordene er tilrettelagt for å kunne ta imot disse gjestene. De fleste her har sitt levebrød av turistene, men det er jo en del som synes dette har gått for langt og vil gjerne redusere tilstrømmingen.

Hardangerfjorden

Norges nest lengste fjord er Hardangerfjorden, den ligger i Hordaland fylke Hardangerfjorden er på litt over 180 kilometer lang og dermed også bland en av de lengste fjordene i verden. Her kan man se isbreen Folgefonna det er Norges tredje største isbre, Vøringsfossen, Steinsdalsfossen, Låtefossen, Hardanger folkemuseum, Røldal Stavkirke og flere museer. Folgefonna nasjonalpark, Hardanger Kultgalleri, Hardangervidda Nasjonalpark, Trolltunga hvor man også kan få guidede turer til og fjord safari er populære steder for turistene.

Det er veldig mye en kan få opplevd i området rundt fjorden med mange muligheter for overnatting om man skal ut på en fottur i området, noe som har blitt en populær måte og ferdes i området på. Det er jo ikke alt en får sett i fra et cruise skip så mange velger å bevege seg oppover i fjellene for og virkelig nyte den flotte utsikten. Her har man også matkultur festivaler, kurs i Hardangersøm, loppemarkeder, frukt og sider festivaler, fruktsleppet hvor man besøker gårder og saft og sider fabrikker og blueshelg. Mye og finne på å delta i her. Fjorden er også ett stort sted for lakseoppdrett, faktisk så stort at det er blant de største i verden. Det er mye fisk også utenfor anleggene så fjorden egner seg godt til litt fisketurer også.

Trondheimsfjorden

Norges tredje lengste fjord er Trondheimsfjorden men sine nesten 130 kilometer, den går i fra Ørland og inn til Steinkjer som ligger helt innerst i fjorden. Trondheimsfjorden har mange sidefjorder og delfjorder som gjør den til ett attraktivt reisemål for turistene.

Trondheimsfjorden

Det er mange turist attraksjoner i området rundt fjorden, som Kystens Arv museet, Uthaugsgården Autentisk kulturhistorisk museum, en av Norges eldste herregårder som er Austrått borg, Austrått Fort, Ørland kultursenter, kystmuseet og Fredmoen Laksefiskemuseum er noen av dem. Det er veldig mange typer museer og kultur steder i området. Fjorden er også godt kjent for sine gode fiskemuligheter og det er mange som benytter seg av dette. Det blir arrangeres turer Trondheims fjorden rundt hvor man da kan stoppe opp på campingplasser eller noen av de andre overnattings stedene rundt fjorden. Da får man muligheten til og få med seg alt det som er og oppleve det som er rundt fjorden.

Porsangerfjorden

En av de nordligste fjordene vi har i Norge er Porsanger fjorden, den er litt over 120 kilometer lang og innerst finner man byen Lakselv. Her finner man attraksjoner som Trollholmsund og Reinøya. Reinøya er ett naturreservat som er bygd opp av dolomitt og det er en spesiell opplevelse og gå rundt på øya.

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif