Fjorder som turistmål

At Norske fjorder er ett yndet turistmål er det ingen tvil om. Og det kommer utrolig mange cruise båter og besøker våre fjorder hvert år. Legger man til alle som kommer hit til landet via landeveien, så blir det ganske mye turister. Og mange av de søker nettopp mot våre fjorder og fjellene rundt dem. Mange er på fotturer i fjellene og legger rutene til fjordene for å virkelig kunne nyte utsikten.

Lyngen

Lyngen som også kalles Lyngenfjorden ligger i Troms fylke, den er litt over 120 kilometer lang målt i fra Nord Fugleøya og omtrent 90 kilometer lang målt i fra Lyngstuva. Lyngen har tre side eller delefjorder, det er Storfjorden, Kåfjorden og Skibotnbukta. Innerst i fjorden ligger Oteren og dette stedet er omgitt av noen virkelig flotte fjellområder som frister til besøk.

Området rundt fjorden byr på mye flott natur og mange aktiviteter som man kan bli med på. Det er mange turløyper som er oppmerkede så turen rundt oppe i fjellene frister mange til å ta beina fatt. Reisa Nasjonalpark, Mollisfossen, båtturer på fjorden, fiske, skitur oppe i Lyngsalpene, sykkelstier, Lyngfjorden Bungee som er strikkhopp i fra Gorsabrua, en av verdens nordligste destilleri finner man også her og veldig mye mere. Virkelig verdt og ta en tur innover i fjorden og områdene rundt.

Oslofjorden

Norges sjette lengste fjord er Oslofjorden med sine nesten 120 kilometer. Her er det ett yrende liv med båter, ferger og skipstrafikk for øvrig, med mange flotte steder og besøke langs hele fjorden. Dette er landets mest trafikkerte fjord så man må være oppmerksom når man ferdes der ute.

Oslofjorden

Langs hele fjorden finner man båthavner og marinaer som har lagt det til rette for båt turistene som tar turen på fjorden, med alle de attraksjoner og kulturminner som finnes i området blir det mange i løpet av sommerhalvåret. Oslofjorden er også ett yndet rekreasjons område for de som bor i Oslo og småbyene langs fjorden, badestrender langs fjorden og på øyene er ett populært mål for veldig mange. Innerst i fjorden ligger Bygdøy med sine museer som blir yppig besøkt av turistene, her får de sett båter som er plassert i Vikingskipshuset, Kon Tiki Museet, Fram museet og Polarskip Museet.  I Oslo og området rundt er det utrolig mange forskjellige museer og kulturminner som er vert og få med seg. Er man heldig kan man også få oppleve skoleskipet Christian Radich på vei inne eller ut av fjorden, ett virkelig flott skue når seilbåten er ute på tur.

Selve fjorden er delt opp i to, man har ytre Oslo fjord og indre Oslofjord. Det er flere sidefjorder innover som Vestfjorden som ligger vest for Håøya ved Drøbak, Bunnefjorden som ligger øst for Nesodden, Kurefjorden som ligger inn ved Larkollen, Værlebukta som ligger ved Moss hvor også Mosse sundet ligger, Sandebukta ved Holmestrand og Drammensfjorden. Alle disse fjordene har mange steder som er lagt til rette for turismen og feriegjester, mange campingplasser og andre type overnattings steder gjør det enkelt for besøkende og ferdes i området rundt fjordene.

 

 

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif