Fjorder som turistmål 2

Norge som turistmål og feriedestinasjon har blitt veldig populært for veldig mange nasjoner. Det er også stadig flere Nordmenn som også velger å feriere innenlands. Det er kanskje ikke så rart når man tenker på den flotte naturen og alle tilbudene som florerer landet rundt for feriegjester. Fjellet frister nok veldig mange, men hav og strandlivet er også ett kjært mål. Det som nok er mest besøkt er de Norske fjordene. I forbindelse med fjordene kan man lett kombinere både fjell og sjøliv på samme turen.

Kvænangen

I Troms fylke ligger Kvænangen fjorden, den strekker seg nesten 120 kilometer innover og ender opp i Kvænangsbotn. Kvænangen har flere fjordarmer innover, Reisafjorden, Olderfjorden, Reinfjorden, Jøkelfjorden, Lille Altafjorden og Burfjorden.

Øyene Rødøya, Haukøya, Spildra, Skorpa, Nøkland, Store og lille Årøya finner man på veien innover fjorden. Her har man flotte fjell og fjord områder som innbyr til gode turer. Ute på Skorpa ligger Skorpa kirke som er i fra rundt 1850 tallet og man har lagd en kopi av gammel vannsag ved Kvænangen. Det er flere overnattings tilbud i området, hoteller og hvorfor ikke prøve ut Arctic Fjordcamp som ligger mellom Burfjord og Alteidet. De fire høyestefjellene rundt fjorden er Øksfjordjøkelen, Langfjordjøkelen, Kvænangstind og Beahcegealhaldi som alle er over 1000 meter høye. Dette gir en flott utsikt og en flott fjelltur.

Ullsfjorden

Ullsfjorden ligger også i Troms fylke, den strekker seg omtrent 110 kilometer innover og ender opp inne i Sjøvassbotn. Sidefjordene er Kjosen og Lyngseidet som bringer det til ett flott område med mange små elver, tinder, små breer og vann. Det er veldig mange gode fiskeplasser i området, både i selve fjorden og i de mange elver og vann oppe i fjellene rundt.

Her kan man ta en tur opp til Blåvatnet som er ett populært turmål i området, bli med på brevandring eller fisketurer. Flere gode tilbud i området her.

Nordfjorden

Nordfjorden i Sogn og Fjordane strekker seg litt over 100 kilometer innover landet. Innerst i fjorden ligger Loen og ytterste punktet er Hungvågøya og den har 13 sidefjorder innover. Vågsfjorden, Rugsund og Fåfjorden ligger ved innløpet så kommer Eidsfjorden, Isefjorden, Ålfoten, Hundevikfjorden, Hyefjorden, Ulfjorden, Innvikfjorden og Faleidfjorden.

Nordfjorden

Her er det virkelig mange ting som lokker turister og feriegjester, foruten den utrolig flotte naturen er det veldig mange attraksjoner her. Det blir arrangert bussturer med overnatting til Jostedalsbreen Nasjonalpark som gir de reisende en fantastisk reise oppe i fjellene rundt fjorden. Turen går i fra Sognefjorden via Nordfjorden og videre til Geirangerfjorden så det blir nok en fantastisk opplevelse. Vil du ta den enkle veien opp i fra fjorden til fjellet Hoven som rager over 1000 meter over havet og gir en virkelig fantastisk utsikt tar man seg en tur med Loen Skylift. I fra restauranten der oppe kan du se ut over Skåla, Lovatnet, Jostedalsbreen, Olden og utover Nordfjorden. Du kan gjerne fortsette turen innover i fjellet herifra både sommer som vinter, ta seg en tur innover til Gjøl runden, Skredfjellet eller en rundtur rundt Skredfjellet. Hornindalsvatnet ligger også her i området, det er Europas dypeste innsjø med sine litt over 500 meter dyp. Sjøen blir også kaldt den klareste innsjøen i Norden.

 

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif