Attraksjoner verdt å få med seg

At Norsk natur tiltrekker seg turister i fra omtrent hele verden er det ingen tvil om. Vi har jo en natur som ikke mange har og kan være stolte av all den vakre naturen vi har langs vårt lange land. Turistene øker i omfang hvert år og veldig mange av dem velger turer innom noen av våre vakre fjorder og områdene rundt disse. De får gjerne ett minne for livet på disse turene.

Geirangerfjorden

Geirangerfjorden

En av de mest populære fjordene er nok Geirangerfjorden, her kommer det mange på besøk via cruise skipene som kommer innover i fjorden. Men det er også en god del som tar buss eller bil inn i dette vakre området, de får jo med seg mye mere av naturen rundt fjorden enn de på cruise skipene. Mange av de som velger å bruke buss eller bil tar starts punkt ved den berømte Trollstigen. Her får man en utrolig opplevelse på turen oppover fjellsiden. Denne turen kan nok virke noe dramatisk for de som ikke har opplevd fjellet på denne måten, men det er bare og ta det med ro så får man en virkelig flott tur.

Trollstigen er en gammel og viktig vei mellom Åndalsnes og Valldal som opprinnelig var en sti til å begynne med. Den ble så forbedret til og blir en ridevei og var det fram til rundt 1916 da de startet med veiutbyggingen på strekningen.Fortsatt er deler av den gamle stien i såpass stand at man kan ta fotturer langs den, noe for de som liker og ferdes i fjellet til fots. Langs vei 63 mot Geiranger kan man nyte den flotte utsikten på flere plasser, da gjerne ved utsikts punktene Gudbrandsjuvet, Ørnesvingen og Flydalsjuvet. Disse plassene er populære stoppesteder for alle som ferdes langs denne veien. Fossefallene Friaren, Brudesløret og De Syv Søstre ligger også langs denne ruten, men de er nok flottere og se på i fra fjorden. Da kommer man tettere innpå dem en man gjør via landeveien. Det er også tilrettelagt for og kunne bruke sykkelen langs denne ruten, da bør man ikke akkurat være nybegynner for det kan være en krevende tur. Når man så kommer ned i fra fjellet og skal over Storfjorden er det ferje som frakter deg over. Her heter det Linge fergekai og ferja frakter deg over til Eidsdal. Herifra går ferden oppover i fjellet igjen og man kommer frem til Ørnesvingen med en nydelig utsikt utover Geirangerfjorden. Videre innover så har man den neste flotte utkikksplassen Flydalsjuvet, det ligger ved den innerste delen av Geirangerfjorden. Ved disse utkikksstedene får man ett virkelig flott bilde av den Norske naturen, det er nok flott og se på alt dette i fra en cruisebåt også men det er langt unna den opplevelsen man får her oppe i fra. Men for all del, noen liker det ene andre den andre måten.

Langs denne ruten får man oppleve fjellene, dalene og de frodige gårdene langs veien. En virkelig flott tur som anbefales.

Kanskje du også liker…

© 2021 Fjordstreif